Rouw en verliesverwerking


Verlies    

Ieder mens maakt in zijn leven het verlies van een dierbare mee; een oma, ouder, vriend, collega of kind. Het verliezen van iemand waar je een betekenisvolle relatie mee hebt is vreselijk. Het is intens en kan veel verandering in je leven veroorzaken. Je wordt geconfronteerd met het feit dat iemand er niet meer is. Tegelijkertijd gaat het leven zonder die dierbare verder.  Je moet een manier vinden om zonder je dierbare verder te leven en dat is niet altijd makkelijk.

Rouwen                                                                                                                  

Een overlijden geeft aanleiding tot reacties die aangeduid worden met de term rouw. Rouwen is een heel persoonlijk traject en iedereen doet dat op zijn of haar eigen manier. Er is geen goed of fout in het verwerken van verlies. Je reageert met je lichaam, je gevoel, je gedachten en gedrag op het verlies. Verdriet is niet het enige gevoel wat hierbij komt kijken. Ook gevoelens van onmacht, woede, wanhoop, eenzaamheid of angst kunnen aanwezig zijn.

Hulp bij verwerking                                                                                                       

Niemand kan jouw pijn weg halen of ongedaan maken. Het is iets waar je doorheen moet. Om te voorkomen dat je het gevoel hebt grip kwijt te zijn kan het helpen stil te staan bij jouw verwerking en rouwproces. Ik kan je helpen er doorheen te komen en er voor zorgen dat je het zorgvuldig en volledig verwerkt. We staan stil bij je gevoelens, gedachten en omgeving en onderzoeken samen of de manier waarop jij rouwt je wel of niet helpt.

Heb je vragen over rouwen of hulp bij verliesverwerking? Neem vrijblijvend contact op via mail: [email protected] of bel naar 06-28328128.