Over mij – Psycholoog Sara

Ik ben Sara Soet en heb psychologie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, met een master klinische psychologie. Ik heb de afgelopen jaren in verschillende zorglijnen gewerkt waardoor mijn kennis breed ontwikkeld is.

Tijdens mijn opleiding deed ik ervaring op in een tbs kliniek. Als ik er nu op terug kijk is daar mijn basis gelegd; grenzen aangeven, leren omgaan met mensen met psychische problemen en voor mezelf opkomen. Na mijn opleiding ben ik bij een andere zorginstelling gaan werken waar langdurige zorg werd geboden aan mensen met uiteenlopende psychische klachten. Na een aantal prettige werkjaren stapte ik over naar de kortdurende zorg, ook wel de eerste lijn zorg genoemd. Aantrekkelijk aan de kortdurende zorg vind ik de oplossingsgerichte en inzichtgevende manier van werken. Ik vind het goed om te zien hoe mensen in een aantal gesprekken vooruitgang boeken en met nieuwe inzichten en handvatten zelf weer verder kunnen.

Naast mijn werk ben ik altijd bezig met mijn ontwikkeling als psycholoog. Ik volg trainingen en cursussen voor het uitbreiden en up to date houden van mijn psychologische kennis.

Wat ik belangrijk vind in mijn werk is dat mensen zich bij mij op hun gemak voelen en dat er een klik is. Uit onderzoek is gebleken dat een succesvolle behandeling samen gaat met goed contact tussen de psycholoog en de cliënt.  Daarom besteed ik hier veel aandacht aan. Ik zoek niet alleen de juiste behandeling voor jouw klacht maar ook voor jou als persoon. Ik kan mij goed in jouw belevingswereld verplaatsen, vind niets raar en oordeel nooit.