Wat doet een psycholoog?

Een psycholoog is geen zielenknijper of iemand die je aan pillen wil helpen. Een psycholoog is iemand die er voor jou is op de momenten dat jij het moeilijk hebt of vast loopt in je leven.
Je kan het zien als een gids die met jou een reis door je leven gaat maken. Een psycholoog kan je ondersteunen en helpen, maar het meeste werk doe je zelf. Want wie kent jou nou beter dan jijzelf?

Ik heb de kenmerken van een psycholoog voor je op een rijtje gezet.

Een psycholoog:

Luistert… om jou te leren kennen, om jou te kunnen steunen en samen met jou te kunnen kijken wat er nodig is om je weer beter te voelen.

Houdt een spiegel voor… zodat je ziet wat er gebeurt en welke patronen ervoor zorgen dat jij je niet goed voelt.

Helpt je met het krijgen van zelfinzicht… Om meer grip te krijgen op jezelf en sterker en zekerder door het leven te gaan.

Stelt kritische vragen… die soms best confronterend kunnen zijn, maar wel nodig om jouw situatie of patronen eens goed onder de loep te nemen en hier verandering in aan te kunnen brengen.

Geeft handvaten en tips… om te oefenen en toe te passen buiten de gesprekken om zodat jij je sneller weer goed zal gaan voelen.

Heb je vragen over wat een psycholoog doet? Neem vrijblijvend contact op via mail: [email protected] of bel naar 06-28328128.